woensdag 21 mei 2008

Theo bereikt Santiago


Gisteren (dinsdag 21 mei) was het zo ver en heeft Theo Santiago di Compostella bereikt na slechts drieeneenhalve week fietsen. Hij heeft z'n certificaat ontvangen en is vandaag naar de speciale kerkdienst voor bedevaartgangers geweest.

De laatste dagen waren nog erg intensief; flinke klimmen en dalingen in het parcours. Ook fietste hij gisteren door de natte sneeuw, op de hoogte van ongeveer 1100 meter kwam er natte smurrie uit de lucht. Maar het was volop genieten van de vele kleine kerkjes en het mooie landschap onderweg.
De afgelopen week heeft hij afwisselend overnacht in refugio's (overnachtingszalen voor bedevaartgangers) en hotelletjes en pensions. Het grote voordeel van de refugio's is de aanspraak die je daar hebt. Daar ontmoet je vele lopers en enkele fietsers met allemaal hun eigen reisverhaal.

Vrijdag fietst Theo nog door naar Finistere, aan zee. Het einde van de wereld. Maandag vliegt hij terug naar Nederland en zit zijn bedevaartstocht er alweer op....
Theo, gefeliciteerd met deze prachtige sportieve prestatie! Ik denk dat er niet veel mensen zijn die je dit na zouden doen.

Geen opmerkingen: